Salon 2009 (Pictura)De nieuwe Salon der Leden van Teekengenootschap Pictura is weer begonnen. Aangesloten kunstenaars tonen eenmaal per jaar in een groepstentoonstelling hun recente werk om zo aan het Dordtse publiek te laten zien waar de kunstenaars zich op dit moment mee bezig houden. De tentoonstelling loopt tot 20 december 2009. En van mij hangt er natuurlijk ook weer iets...

Hiernaast een impressie.PICTURA
Voorstraat 190 Dordrecht Open woensdag t/m zondag 13-17 uur.

|

Alumni UniformdesignZojuist de presentatie gedaan van het uniform voor het Alumni Corps van Jubal. Jubal bestaat in 2011 100 jaar en ter gelegenheid daarvan is een Alumni Corps opgericht die tijdens het eeuwfeest ‘Jubal uyt den Ouden doosch’ zal laten zien.
Het corps kan natuurlijk niet optreden in een spijkerbroek met een T-shirt en de oude uniformen zijn er ook niet meer, dus moet er iets nieuws gemaakt worden. Uiteraard is er ter inspiratie naar uniformen uit het verleden gekeken.
Tijdens de Alumni-avond van 28 december is deze presentatie aan de leden getoond en de reacties waren lovend. In 2011 zijn de uniformen in het echt te aanschouwen.

|

Portretten

hansvermeulen-1

Voor een collega heb ik 2 portretten gemaakt (of eigenlijk 3 op twee schilderijen) van zijn twee dochters. Als voorbeeld zijn foto’s van de trouwerij van zijn dochter gebruikt en heb ik beide schilderijen enigszins op elkaar aangepast. In de achtergrond komen elkaars zussen weer terug om de familieband uit te beelden.
Ik heb geprobeerd om ook de heldere zomerse kleuren in de gezichten en kleding terug te laten komen.

hansvermeulen-2

Hieronder een impressie hoe de schilderijen tot stand zijn gekomen:|

Tentoonstelling Insula

remembrandt
”Remembrandt”
(2009) Acrylverf op doek, 80 x 100 cm.

Op de school waar ik werkzaam ben als docent CKV en Beeldende Vorming, is in de nieuw geopende ‘Kunstkelder’ een tentoonstelling van mijn collega’s Jacoline de Heer, Cindy Edwards en mijzelf.

Hieronder een impressie:|

DCE kampioensvlaggen naar Dordt!

IMG_7412 foto: Erik-Jan RoggekampSchermafbeelding 2009-11-29 om 21.41.44 foto: Theo Vink

Zoals gehoopt mag nu mij eigen ontwerp 2x in ons eigen clubhuis hangen, want zojuist zijn zowel Jubal als Jong jubal Europees Kampioen geworden!
|

Kunstwerk voor Spinvis

Jubal-spinvis-artwork-(lowres)

Jubal speelt dit jaar een programma met de titel ‘Goochelaars en Geesten’, geļnspireerd op de CD van Spinvis met de gelijknamige titel. In de show is ook een ballad opgenomen die afkomstig is van de CD van Spinvis: Mare Frigoris. De componist was zeer vereerd dat muziek van hem gespeeld wordt door een muziekkorps als Jubal en wilde meewerken aan een soort van ‘clinic’.
Als dank voor deze samenwerking is het bovenstaande kunstwerk aan Spinvis aangeboden. Hij was zeer onder de indruk van de prestaties van Jubal en de wijze waarop gerepeteerd wordt en vooral de muziekstijl. Ook het kunstwerk viel bijzonder in de smaak.
|

Karikaturen

RIS
Voor de diplomauitreiking op de school waar ik werk, heb ik karikaturen gemaakt van de mentoren die de diploma’s aan hun pupillen mochten uitreiken. Elke keer als een mentor naar voren kwam om de diploma’s uit te reiken werd een bijbehorende karikatuur op een groot scherm geprojecteerd. De docenten wisten echter vooraf van niets, maar konden de tekeningen wel waarderen. Na afloop kreeg iedere mentor ook een ingelijste versie van hun karikatuur.


Een impressie:


|

Design DCE 2009 logo

DCE 2009 Logo RGB

En voor de Europese Drum Corps organisatie DCE (Drum Corps Europe) het nieuwe logo voor de DCE 2009 Chamionships.
Het logo zal op de diverse items terugkomen, waaronder een patch en natuurlijk de kampioensvlaggen. Nu maar hopen dat we er een of twee mee naar Dordrecht mee terug kunnen nemen...

Een citaat van de website van DCE:

Vol trots onthult Drum Corps Europe het nieuwe logo voor de DCE European Championships! Het ontwerp komt opnieuw van de hand van kunstenaar en drum corps die hard Peter Franken (Peer) en zal voor onder meer patches en media-uitingen gebruikt worden. Het logo is gebaseerd op het ontwerp van vorig jaar. "In Rotterdam verwerkten we architectuur in het logo, nu ligt de nadruk op het Europese karakter en drum corps", aldus Peer. "Het ontwerp borduurt voort op het logo van vorig jaar, maar er is net wat meer dynamiek in aangebracht. Ook zie je een stukje Europa op de achtergrond als decor." DCE is erg blij met het ontwerp. "Het is een flitsend en professioneel logo, waar we mee voor de dag kunnen komen", aldus PR manager Dennis Naaktgeboren. Het logo zal als beeldmerk van het EK uiteraard ook weer in patches verwerkt worden

|

Design DCN 2009 logo

DCN Tour Patch 09kopie

Voor het nieuwe seizoen van Drum Corps Nederland, het logo voor de nieuwe ‘Tour’. Uiteindelijk zal ook de kampioensvlag dit als opdruk krijgen en zal het ontwerp als logo op een shirt gebruikt worden en in de programmaboekjes.DCN-shirt 09 voor
|

Uniform design Jubal 2009

DSCF4823

Voor de color guard van Jubal heb ik een uniform ontworpen passend in de show ‘Goochelaars en Geesten’. Het uiteindelijke uniform is hierboven afgebeeld. Enkele schetsen vooraf kun je hieronder zien.Bij het ontwerp heb ik geprobeerd het thema (Goochelaars en Geesten) te verwerken in het uniform, zodat daar de maximale visuele effecten uit te behalen zijn in de show. In eerste instantie heb ik ook een verticale scheiding gemaakt tussen de goochelaar en de geest. Bij de goochelaar is het een 19e eeuws rokkostuum met hier en daar een wat moderne twist. De andere kant van het uniform is daarbij wat meer zachter en transparanter en vooral: wit. Een grotere tegenstelling kun je niet bedenken en het zijn ook de kleuren van Jubal.

Uiteindelijk is dus gekozen voor een meer goochelaarskostuum, met wat kettingen als verwijzing naar Houdini, met rood als accentkleur.
|

Salon

Gezicht op Albert Cuyp
De nieuwe Salon der Leden van Teekengenootschap Pictura is weer begonnen. Aangesloten kunstenaars tonen eenmaal per jaar in een groepstentoonstelling hun recente werk om zo aan het Dordtse publiek te laten zien waar de kunstenaars zich op dit moment mee bezig houden. De tentoonstelling loopt tot 21 december 2008. En van mij hangt er natuurlijk ook iets...

PICTURA Voorstraat 190 Dordrecht Open woensdag t/m zondag 13-17 uur.

|

Design logo FB drum & bugle corps

FB-logod&bc
Voor FB drum & bugle corps uit Den Haag. Bij het woord ‘Federatie’ moest ik aan iets officieels, maar ook iets gezaghebbends denken. Dat de FB settelt in de residentie van Nederland past daar helemaal bij.
Voor het nieuwe logo heb ik als basis een soort wapenschild genomen, zoals je die ook in Amerikaanse politie-penningen ziet.  Het geeft ook iets stoers mee aan het logo en tevens ook iets tijdloos.
|