Projecten


Hieronder vindt u een overzicht van mijn beeldend werk dat in opdracht is gemaakt. Het gaat om grote werken op wanden bij bedrijven, maar ook decorstukken voor theaters e.d. Het is een overzicht van alles wat ik in de afgelopen jaren heb gemaakt.

Interpolis:
Direct na mijn afstuderen aan de academie in Tilburg kreeg ik de opdracht om bij het toen nieuw gebouwde kantoor van Interpolis in de kantine een muurschildering te maken.

Interpolis-klein

Bovenkamer (veelluik)
Acrylverf; acrylharsdispersie en beitslak op houten wand.
275 x 1500 cm.

Voor dit project had ik het thema 'Bovenkamer' gekozen, om daarmee 2 dingen uit te beelden: de dingen die bewaard worden door mensen op zolders. Vaak dingen die oud zijn, niet meer gebruikt worden, maar waarvan men het zonde vind om weg te gooien. Toch weet men op een gegeven moment niet meer wat daar allemaal ligt. Pas als we het kwijtraken (bijvoorbeeld door brand o.i.d.), dan pas missen we sommige dingen waar we toch aan gehecht blijken te zijn, omdat er vaak herinneringen aanvast zitten. En verzekeringen keren alleen de economische 'dagwaarde' uit, maar niet de emotionele waarde van de dingen. Maar 'bovenkamer' ook als dubbele betekenis van 'hoofd' of 'hersens'. En dan met name de herinneringen aan vroeger. En ook herinneringen zijn niet te verzekeren...

 
IP-1
 
IP-2 IP-3 IP-4
IP-6
 
 
Tims Toms:
Mijn vriend Hans Tims begon een eigen winkel in percussiematerialen en -instrumenten. Voor hem heb ik het logo ontworpen, maar in de winkel heb ik ook een wandschildering gemaakt.


IMG_0034-klein

IMG_0028-klein

IMG_0030-klein

Meer info: www.timstomsdrums.nl
 
Jubal:
Voor deze muziekvereniging waarvan ik al sinds mijn jeugd lid van ben heb ik ook diverse dingen gemaakt, zoals decors voor theatershows en reclameborden op de materiaalwagen e.d.
In de laatste theatershow van Jubal was het thema 'contrasten'. In 1 nummer werd het contrast 'oud en nieuw' uitgebeeld. In dit onderdeel werd het klassieke Lente van Antonio Vivaldi gemixt met het Jazzy 'Autumn Leaves', waarbij en-passant ook het contrast lente-herfts werd aangestipt. Bij het onderdeel 'lente' kwam een groep muzikanten op het toneel in Rococo-achtige kostuums inclusief de weelderige krullige pruiken. Als decor kwamen hier in 17e eeuwse kostuums portretten van de 3 laatste voorzitters op het toneel. Het zijn 3 vierkante portretten, met elk een formaat van 200 x 200 cm. Het is met acrylverf op doek geschilderd.

wimwim-klein ceescees-klein bertbert-klein

 
Afgelopen zomer (2004) heb ik de grote oranje materiaaltruck van Jubal versierd met 4 grote schilderijen. Deze schilderijen worden gebruikt als mededelingen-/reclameborden en zijn bevestigd aan de deuren. Op de zwarte banen kan met krijt een tekst worden gezet. Alle vier zijn ze 2,20 m. hoog en resp. 60 en 166 cm. breed.

Jubaltruck-1-klein Jubaltruck-2-klein Jubaltruck-3-klein Jubaltruck-4-klein


Ik heb hier geprobeerd alle facetten van het korps tot uiting te brengen en ook daarin de rijke geschiedenis in te verweven (het korps is opgericht in 1911!)


Details:


Jubaltruck-detail-1-klein Jubaltruck-detail-3-klein

Jubaltruck-detail-2-klein
 

Meer info over Jubal: www.jubal.org