Opdrachten


Hieronder vindt u een overzicht van mijn beeldend werk dat in opdracht is gemaakt. Het is een overzicht van alles wat ik in de afgelopen jaren heb gemaakt.
 
Een aantal opdrachten kreeg ik van mensen die ook lid zijn van Jubal, zo ook hier bij dit 'bruids-schilderij'. Tijdens de USA-tour van 2002 vroeg Erwin de Bock Suzanne ten huwelijk. Op de dag van het huwelijk in 2003 gaf Erwin zijn vrouw een schilderij cadeau van dat heugdelijke moment. Op de voorgrond Erwin en Suzanne met op de achtergrond het Capitool van Madison, Wisconsin. In de lucht een soort luchtspiegeling van de Mellophone-line van Jubal (het instrument dat Erwin speelt).

bokensuus-klein

Erwin en Suzanne
Olieverf op doek.
80 x 100 cm.


2 vrienden zijn op 22 oktober 2004 getrouwd en daarvoor 2 pertretten op 25 x 25 cm. Dezelfde afbeeldingen stonden ook op de door mij ontworpen kaart: Maar ook van dit bruidspaar een 'gewoon' schilderij. Op de achtergrond zie je wat jeugdherinneringen.

reijerenmarleen-klein
Reijer en Marleen
Olieverf en acrylverf op doek.
80 x 100 cm.


 
Reijer-klein
Reijer
Acrylverf op doek.
25 x 25 cm.

 
Marleen-klein
Marleen
Acrylverf op doek.
25 x 25 cm.

 
En mijn broer schoonzus wilde in de 'tuinkamer' iets abstracts:

linda-klein
Zonder titel
Olieverf, acrylverf en acrylharsdispersie op MDF.
110 x 170 cm.Eind 2003 nam iemand afscheid bij Jubal. Althans niet van de club, maar wel van zijn functie als staffcoördinator. Van alle zeven jaren dat hij staffcoördinator was is er een CD op het paneel geplaatst met daarop de muziek van dat jaar. De jongeman met die toeter is de gene waar het om gaat: Edwin Bogert.

edwin-klein

7 goede jaren.
Olieverf, acrylverf en acrylharsdispersie op triplex.
60 x 80 cm.

 

Voor de heropening van een vestiging van Europatuin in Dordrecht in 2003, werd deze pentekening door het personeel aan de nieuwe baas overhandigd. Inmiddels heet het geen Europatuin meer, maar Tuinwereld.

IMG_0044-klein
Europatuin
Oost-indische inkt op papier.
30 x 40 cm.


 
Voor een kennis heb ik een spiegel beschilderd. Hij wilde in de kleuren van zijn badkamer een passepartout op de spiegel geschilderd hebben.

spiegeltie-klein
Aqua
Glasverf op spiegel.
40 x 80 cm.


Detail:

spiegel-detail-klein
 
... maar ook voor kinderkamers kan er iets op de muur worden geschilderd. Hier een muurschildering voor de (inmiddels oude) kamer van Sven Schouten:

kinderkamer-klein