IMG_0191

Over de kunstenaar:Ik ben Peter Franken en ik ben beeldend kunstenaar. Ik maak schilderijen, tekeningen en grafiek. Verder maak ik ook beeldend werk op de computer. Ik werk voor mijzelf, maar uiteraard ook in opdracht. Mijn opleidingen heb ik gevolgd in Rotterdam en in Tilburg. Daarna heb ik diverse malen geŽxposeerd en heb ik ook enkele grote projecten gedaan.


Mijn 'autonome' werk gaat voornamelijk over mijzelf en mijn directe omgeving. Mijn inspiratie haal ik dan ook uit mijn dagelijkse belevenissen, maar ook uit dromen en fantasieŽn. Net als dromen zijn de de beelden vaak gelaagd en zo zijn er ook vaak veel lagen in mijn schilderijen. Mijn beeldtaal is mede ontwikkeld door strips en cartoons, maar ook door de moderne technieken die tegenwoordig met de computer mogelijk zijn. Ik heb namelijk enige tijd als grafisch vormgever gewerkt bij een reclamebureau en uit die wereld heb ik ook elementen voor mijn beeldtaal meegepikt. Zoals het pixelen van beelden, zoals dit bij sterk uitvergrootte JPG plaatjes gebeurt. Je zou dit kunnen zien (vertalen) als een modern soort impressionisme. Maar ook het mixen van diverse beeldlagen in Photoshop heb ik daaruit meegepikt.
Het werk heeft daardoor een moderne uitstraling en er is altijd wel weer iets nieuws op te ontdekken.

Op deze webiste kunt u mijn autonome werk van de afgelopen jaren zien, maar ook de dingen die ik in opdracht heb gedaan en enkele grote projecten. Het geeft een goed overzicht van wat ik door de jaren heen allemaal heb gemaakt.

De ruimte op deze website is niet groot genoeg om alles te laten zien, maar ik heb geprobeerd om er een representatief geheel van kunnen maken.


Grafische vormgeving

Daarnaast kunt u ook wat van mijn werk vinden als grafisch vormgever. Ik heb diverse logo's, huisstijlen, trouwkaarten, geboortekaarten, advertenties, flyers, websites, CD- en DVD covers en andere dingen gemaakt voor diverse mensen en bedrijven.
Als u belangstelling heeft voor een bepaald werk op deze website, of u wilt een schilderij of tekening of computergraphic laten maken, neemt u dan contact met mij op. Op de pagina 'contact' kunt u de gegevens vinden.


Ik wens u veel plezier met het bekijken van mijn website.


Peter Franken